Fat old silly peppers

De Peppers, die sinds het uitbrengen van hun legendarische album BloodSugarSexMagik ergens begin jaren negentig het grote publiek voor zich hebben gewonnen met alsmaar toegankelijker deuntjes, speelden bij hun eerste concert in Roemenië gelukkig ook wat ouder werk.

Het festijn ontvouwde zich in het nieuwe nationale stadion van Roemenië, voor een stadion erg mooi. Het is een spiksplinternieuwe betonkolos met dicht- en ook openschuifbaar dak.

Bij het stadion is (sic!) voldoende parkeergelegenheid, op de parkeergarage zijn ook nog eens sportvelden aangelegd. Heel hip. Wij wonen dichtbij genoeg om met een korte pitstop per te voet te kunnen gaan. Gelukkig ver genoeg om het lawaai niet te horen – de Peppers is dan nog ok maar binnenkort komt ook Julio Iglesias heb ik gehoord. Dan wil je dus niet in de buurt wezen.

De organisatie liep op rolletjes, het voorprogramma was prima (de Roemeense band Grimus), de verkoop van drank- en eetwaren draaide soepel, de bewaking was vriendelijk, de brandweer paraat, nergens was iets kapot of weg of niet goed, en ik kreeg een heel unheimisch gevoel.

Is dit Roemenië nog wel?

Dus toen na het overigens prima concert -enthousiast publiek, en de Peppers hadden er ook zin an- er een enorme opstopping ontstond toen bleek dat er maar een uitgang beschikbaar was voor iedereen die op het gazon het concert had bijgewoond, toen, beste mensen, slaakte ik een zucht van verlichting. Als álles goed gaat is het niet leuk meer, dan kan ik ook wel in Duitsland gaan wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.