Vroeg of laat wordt het weer vroeger

Het begin van het jaar is voor mij een mooi moment om kindse genoegens te herbeleven. Uit een berg LP’s die mijn ouders weg wilden doen heb ik in de kerstvakantie eentje van Alfred J. Kwak (de voorstelling van Herman van Veen met het Residentiekwintet) gevist. Na thuiskomst moest onze driejarige schurk daar natuurlijk meteen aan geloven. Dus wij met een kopje thee geluisterd naar alle liedjes en Hermans grapjes, tot mijn grote vreugde. Dochterlief ging zelf maar thee zetten met haar servies.

Een andere activiteit uit mijn kindertijd is het lezen van teksten op levensmiddelenverpakkingen. Wij mochten vroeger nooit lezen aan tafel, maar de leesverslaving die ik toen al had dwong me tot het mechanisch lezen van het cornflakespak tot ik de tekst uit mijn hoofd wist.

Dankzij deze verslaving heb ik vandaag een stukje Roemeense poëzie ontdekt, dat ik u niet wil onthouden. De vertaling is van uw dienaar. Het gaat om zonnebloemolie van het merk Unisol, van de Hongaarse firma Bunge.

‘UNISOL VAN OLIE UIT EERSTE PERSING

gecreëerd uit liefde voor de natuur

De natuur is perfect.

Uit liefde voor de natuur en voor een zo dicht mogelijke

benadering van perfectie hebben wij de enige olie gecreëerd

uit eerste persing, waar Unisol van gemaakt is. Iedere druppel

Unisol respecteert de natuurlijke smaak van de ingrediënten,

zodat jij samen met je familie kunt genieten

van al het beste van de natuur!’

 

…Voordat u begint te schamperen en te smalen: ik geef het u te doen om voor zonnebloemolie een clichéloze aanprijzer te schrijven!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.