Wiedewagen

Afgelopen zaterdag is er tijdens een sneeuwstorm hier in de tuin van de flat een grote dennenboom omgewaaid. Volledig tegen de vlakte en precies in de ene hoek waar hij geen schade kon aanrichten. Het is hier namelijk echt winter, met gierende sneeuwjachten en min dertig graden. U leest het goed, kijkbuiskinderen. Wat men in Nederland winter noemt is hier t-shirtweer.

gejat van http://unofficialnetworks.comVandaag moest ik wel even mijn oogjes uitwrijven van verbazing, bij het zien van nijvere mannetjes die in de vrieskou en felgekleurde chain gang-overalls doende waren met een joekel van een kettingzaag en een geinig karretje, om de gevallen reus onverwijld per gereedstaande Lastkraftwagen af te voeren met onbekende bestemming. Ik zeg: dat is snel!

Het kan natuurlijk zijn dat er iemand brandhout nodig had. Vandaag was op het nieuws dat men de gasleveranties aan het bedrijf van Roemeniës door de productie van kunstmest rijkste man, de heer Niculae, ging stopzetten om de huishoudens te kunnen blijven verwarmen. En dan hebben ze nog mazzel dat men op het platteland in meerderheid nog op hout stookt.

Kortom, voor echte winters moet u hier zijn en de eerste tien toeristen krijgen van mij een gratis thuisgebrouwen hartversterkertje.

2 gedachten over “Wiedewagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.