Lekker in de tuin spelen

Op de zeg maar datsja van mijn schoonouders is het tijd voor de herfstwerkzaamheden. Er moeten appels, peren, pruimen, abrikozen, walnoten en nog wat dingen worden geplukt, nu het tomaten- en paprikaseizoen een beetje op zijn einde loopt. Vandaag was het de beurt aan de druiven, want Paul maakt natuurlijk zijn eigen wijn.

Dus wij na het optrekken van de dauw lekker met de laarzen aan het wijngaardje in. Heerlijk tussen het groen en plukken maar en sjouwen en persen met de pers… ik voelde me net een of andere hele erge reclame voor gezonde producten. De pluk was naar de zondag verplaatst vanwege het weer. Vandaag was het gelukkig een stralende dag, na de regen van de vorige dagen was de grond erg zompig geworden. De buren kwamen helpen, schoonmama heeft voor iedereen gekookt en het was meer dan gezellig. De wijn moet nog een tijdje in het vat en dan maar hopen dat ik van de DokTor alweer mag drinken.

Natuurlijk wel weer het fototoestel vergeten, dat moet ik nog een keer goedmaken.

We zijn ook vage plannen aan het maken om de kerst/oud&nieuw daar door te brengen, als er zoveel sneeuw ligt als vorig jaar wordt dat vast romantisch.

De rest van de dag heb ik kozijnen geschilderd – eigenlijk moet ik dit soort dingen niet verklappen want zeg maar dag tegen het zorgvuldig opgebouwde urbaan intellectuele imageau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.