De bank houdt op

Je kan het zo gek niet bedenken, of in het echt gebeurt het nog veel gekker. Kent u die zin? Wij zitten er middenin.

Dit in het kader van ‘Appartementje kopen – poging 2’. Drie weken geleden een prijs afgesproken met de eigenaar en hop, naar de bank (waar ik al geweest was om onze hypotheekmogelijkheden uit de computer te laten rollen). Met het dossier van het appartement: eigendomspapieren, kadastertekening enzomeer.

De vriendelijke bankmeneer vertelde dat de eerste stap de juridische afdeling was, die zou onderzoeken of het appartement niet per ongeluk elders was verhypotheekt en of onze verkoper wel de enige rechtmatige eigenaar was. Het zou een kleine week duren.

Drie weken later was  ik ettelijke keren voor nop langsgeweest, bijna dagelijks gebeld, ruzie met de eigenaar die wilde weten waarom dat zo lang duurde, maar geen vonnis van de jurist. De vriendelijke bankmeneer wist niet meer wat hij nu weer moest verzinnen. Eerst was het verhaal dat hij in de vakantieperiode de enige jurist was voor de hele regio (toen ik zei dat er in de zomer ook minder gehypotheekt werd glimlachte hij slechts), en daarna had de jurist het druk met rechtszaken (toen ik zei dat ik heus wel wist dat de rechtbanken in staking waren glimlachte hij slechts).

Afgelopen maandag vroeg ik – op advies van Paul – de directeur te spreken. Dat was een aardige mevrouw die, hoewel ze eigenlijk met griep in bed had moeten liggen, de telefoon greep en met de jurist regelde dat het de volgende dag bekend zou zijn of er problemen waren.

De volgende dag ik weer naar de bank. De directrice was ziek geworden, en de aardige bankmeneer… werkte er niet meer! En hij had ons zelfs niet de kleinste hint gegeven. De baliejuffrouw vertelde mij doodleuk dat hij niet meer bij die bank werkte en dat het beleid was van de bank om dit niet aan klanten te verklappen. Gelukkig kon ze nog wel de mail van de jurist uit een inbox opgraven.

Uiteraard wilde de jurist een serie obscure documenten van generaties terug (o.a. de originele rechterlijke uitspraak omtrent de boedelverdeling van de scheiding van twee eigenaren terug).  Daarover meer in het vervolg van ons feuilleton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.