Wat, geen kuurtje?

Af en toe heb ik een virusje of een ander kwaaltje onder de leden. Sinds gisteravond heb ik pijn an m’n oor en voel ik me wat grieperig. De betere internetter heeft voor diagnoses geen dokter meer nodig, dus ik had al snel mijn oordeel bij elkaar gesurfd: een oorontsteking. Mijn werktempo is vandaag wel stukken lager, maar reden voor alarm zag ik niet.

Toch maar eens de dokter bellen. Via Ana’s werk hebben we een soort van ziektekostenverzekering waardoor we bij een privékliniek terecht kunnen, en die zijn gewoon telefonisch bereikbaar. Ik vreesde met groten vreze voor een antibioticakuur, want de ervaring is dat Roemeense dokters daar erg scheutig mee zijn. Onze Yana krijgt bij het minste of geringste niesje amoxiciline in d’r mik.

De receptioniste verbond me door met een arts, want ik wilde eerst kijken of ik telefonisch wijzer kon worden. Scheelt een hoop tijd. Ik legde de verschijnselen uit, de arts stelde wat vragen, opperde dat ik wellicht in de tocht had gestaan (die had ik aan zien komen), maar zei na enig nadenken: ‘Medicijnen lijken me eerst niet nodig. Neemt u tweemaal daags een ibuprofen en als het over drie dagen niet over is moet u langskomen.’ Ik viel bijna van mijn stoel (was niet bevorderlijk geweest voor mijn gezondheid), en heb me voorgenomen om de lezers dit bericht toch vooral niet te onthouden.

Bij deze dus. Een stukje evenwichtige berichtgeving 🙂

2 gedachten over “Wat, geen kuurtje?

  1. Irina

    Je hebt mazzel gehad, de volgende keer krijg je zeker een of andere …line toegediend. Ik zou dus niet meer op de tocht staan, als ik jou was :-).
    Ik hoop wel dat het nu beter gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.